Tim Muller - Project planner bij Ingenieursbureau Walhout Civil

Publiceerdatum: 02-07-2019

Tim Muller

Project planner bij Ingenieursbureau Walhout Civil 

Tim Muller is in 2021 afgestudeerd in Civiele Techniek en via Bouwhuysch terecht gekomen bij Ingenieursbureau Walhout Civil. Zij zijn gespecialiseerd in het oplossen en strategisch organiseren van complexe waterbouwkundige en maritieme vraagstukken. “Wij zijn een uniek ingenieursbureau die onze klanten van A tot Z in haar proces ondersteunen, van Ontwerp tot en met Realisatie.”

“Als we het water op moeten voor monitoring dan pakken we de boot

“Als project planner krijg ik de kans veel verschillende taken op me te nemen en werkzaamheden binnen en buiten te combineren. Dat is fijn, want ik zou helemaal gek worden als ik de hele dag binnen zit”, glimlacht Tim.

“Ik mag mij bezighouden met de meest leuke projecten. Zo zijn we nu bezig met inspectierapporten en onderhoudsplannen voor de Zeelandbrug. Ook doen we voor andere projecten grondwatermonitoring en gebruiken we onderwaterdrones en luchtdrones voor inspecties. Ik stel inspectierapporten op en een meerjarenonderhoudsplanning, beschrijf de huidige staat en de geconstateerde gebreken en schrijf uiteindelijk een advies om de Zeelandbrug de komende jaren in stand te houden.

“Pas geleden hadden wij een project in samenwerking met defensie. Het was heel vet om te zien hoe defensie met ‘halve vliegtuigen als drones’ de lucht in gingen om 3D beelden te maken van de brug. Wij zaten met onze boot op het water en konden dit spektakel van heel dichtbij meemaken”.

“Ik sportte 20 á 30 uur in de week en deed daarnaast mijn studie

In zijn jeugd sportte hij veel en deed hij mee aan Nederlands kampioenschap wedstrijdzwemmen en triatlons. “Het was te veel voor die leeftijd. Ik wilde meer ontdekken en uitgaan met vrienden en dat ging niet doordat er ieder weekend getraind of een wedstrijd gespeeld moest worden. Na een ongeluk waaraan ik gekneusde longen en vocht in mijn longen overhield ben ik gestopt.”

“Later kun je tegen je kinderen of kleinkinderen zeggen: Aan dat project, die brug of tunnel heb ik meegewerkt

Na een studie Biologisch en Medisch Laboratorium Onderzoek en een studie Werktuigbouwkunde kwam Tim erachter dat Civiele Techniek de richting is waarin hij op wil. “De maatschappelijke impact en omvang van civiele projecten spreken mij enorm aan.” Voor één van zijn stages verbleef Tim een half jaar in de kost bij een zorgboerderij in Groningen toen hij meehielp aan het bouwen van een datacenter. “Voor mij was dat een mooie kans om uit te vinden of ik wat langer van huis kon zijn voor werk. Met als luxe dat ik ’s avonds lekker kon aanschuiven in de zorgboerderij waar ik verbleef.

Tijdens zijn afstuderen deed hij onderzoek naar het effectief inzetten van noodsteunbermen tijdens dreigend hoog water. “Ik heb een werkinstructie en handreiking geschreven en beschreven hoe wij in noodsituaties kunnen handelen. Mijn scriptie is aangedragen voor de nominatie van beste afstudeeropdrachten onder waterbouwstudenten van hogeschool Rotterdam, uiteindelijk ben ik helaas niet genomineerd”, vertelt Tim.

“Mijn familie en vrienden worden soms ‘gek’ als ik een uur lang over een brug aan het praten ben en alle details vertel

“Na mijn studie wilde ik in eerste instantie een traineeship doen bij één van de grote spelers, maar dat is een zwaar selectieproces. Door mijn dyslexie scoorde ik ‘far below average’ voor de cognitieve vermogen testen en ben ik helaas afgewezen.”

Daarna is Tim verder gaan zoeken en kwam hij online een traineeship beton en waterbouw tegen op de website van Bouwhuysch. “Mijn gedachte was om vanuit een traineeship verder te ontdekken en verfijnen wat ik binnen de civiele techniek wil, hoe ik het kan bereiken en of ik mezelf dat op lange termijn zie doen. Ik liet mijn gegevens achter en de dag er na had ik Daan Bronswinkel aan de lijn. Een week later maakte ik kennis met Daan en Michel bij Bouwhuysch op kantoor. Ik voelde me heel erg welkom. Zij houden zich echt bezig met wie ik ben als persoon en brachten goed in kaart wat ik wel en niet wil. Daan ging voor mij op zoek en kwam na een aantal andere opties met ingenieursbureau Walhout Civil op de proppen. Hierover was ik erg enthousiast. Het proces verliep heel soepel en na een maand was alles rond.

“Bouwhuysch heeft me laten inzien dat ontdekken wat ik wil niet perse hoeft vanuit een traineeship en ook kan door te leren vanuit het bedrijfsleven

De manier waarop Bouwhuysch met mij meedenkt, heb ik erg gewaardeerd. Ik ben hun dankbaar voor het vinden van mijn huidige werkplek, ik was waarschijnlijk niet bij Walhout Civil gekomen als ik Bouwhuysch niet kende.“

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo