Ontdek de wereld van

Asset Management

Ontdek de wereld van

Asset Management

Bouwhuysch is al meer dan 10 jaar adviesbureau op het gebied van asset management. In de wereld van civiele techniek is asset management een essentiële discipline die zich richt op het (preventieve) beheer en onderhoud van civieltechnische constructies. Het is immers essentieel dat infrastructuur en constructies 24/7 optimaal functioneren om een vlotte en veilige (verkeers)doorstroming te garanderen.

Ons getalenteerde team van asset management ingenieurs werkt dagelijks om strategische planning, onderhoudsoptimalisatie en risicobeheer te integreren. Met diepgaande kennis van de levenscyclus van assets, bieden zij op maat gemaakte oplossingen om de prestaties, veiligheid en duurzaamheid van infrastructuur te optimaliseren. Het resultaat? Kosteneffectieve en efficiënte assetmanagementprogramma's.

 

Bekijk de Asset Management vacaturesKom kennismaken

Wat is Asset Management?

Asset management in de civiele techniek omvat een breed scala aan activiteiten die zijn ontworpen om de prestaties van infrastructuren te optimaliseren. Het is in essentie het voorspelbare beheer en onderhoud van assets zoals wegen, bruggen, dijken en sluizen. Het wordt ook wel onderhoudsmanagement genoemd. Ingenieurs van Bouwhuysch werken dagelijks aan het realiseren van de meest veilige en betrouwbare beheer- en onderhoudssituatie terwijl de totale kosten gedurende de levensduur worden geminimaliseerd.

Het identificeren van potentiële risico's en het ontwikkelen van onderhoudsstrategieën is een belangrijk aspect van asset management. Door middel van risicoanalyses kunnen ingenieurs en beleidsmakers prioriteit geven aan situaties die aandacht vereisen. Binnen asset management wordt onderscheid gemaakt tussen preventief en correctief onderhoud.

 

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud kan worden gepland om vroegtijdige slijtage of degradatie te voorkomen, waardoor grootschalige reparaties en ongeplande stilstand worden vermeden.

Correctief onderhoud

Ook wel storingsonderhoud genoemd, voer je uit op het moment dat iets niet meer optimaal functioneert en gerepareerd moet worden.

Investeringsonderhoud

Bouwhuysch houdt zich al sinds 2014 bezig met investeringsonderhoud. Investeringsonderhoud gaat een stap verder als preventief onderhoud. Het onderhouden van constructies gebeurd namelijk planmatig om deze zo lang mogelijk mee te laten gaan en ondertussen zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Onderhoud aan grote constructies of wegen moet immers stapsgewijs plaatsvinden om de doorstroom zo min mogelijk tot last te zijn.

Het nemen van beslissingen over investeringen en budgettoewijzingen is een uitdagend aspect van asset management. Door middel van kosten-batenanalyses en levenscyclusbenaderingen kunnen ingenieurs beslissingen maken die de beste langetermijnresultaten opleveren.

Duurzaamheid binnen asset management

Bovendien houdt asset management rekening met de duurzaamheidsaspecten van civiele constructies. Door zorgvuldig materiaalbeheer en recycling te implementeren, kan verspilling worden geminimaliseerd en kunnen groenere praktijken worden bevorderd. Door het toenemende probleembesef van klimaatverandering en de noodzaak van een groenere toekomst, wordt  duurzaamheid steeds belangrijker binnen asset management.

Praktijken als circulariteit en emissieloos bouwen worden dan ook zo goed mogelijk toegepast. Dit betekent dat bij de bouw en het onderhoud van constructies wordt nagedacht over het minimaliseren van afval en het maximaliseren van de waarde van gebruikte materialen. Emissieloos bouwen richt zich op het verminderen van de CO2-uitstoot die gepaard gaan met bouw- en onderhoudsactiviteiten. Dit omvat het gebruik van elektrisch aangedreven bouwapparatuur, het bevorderen van energie-efficiënte bouwpraktijken en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het doel is om de klimaatimpact van infrastructuurprojecten drastisch te verminderen.

Kortom, asset management speelt een vitale rol in de civiele techniek door ervoor te zorgen dat infrastructuren veilig, betrouwbaar en duurzaam blijven gedurende hun hele levensduur. Met de voortdurende vooruitgang in technologie en data-analyse zal deze discipline blijven evolueren en steeds effectievere methoden bieden om onze moderne samenleving te ondersteunen, te verbeteren en te verduurzamen.

Onze projecten in de Asset Management

In de afgelopen 10 jaar heeft Bouwhuysch zich sterk ontwikkeld op het gebied van asset management. Ingenieurs binnen asset management spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie van vitale kunstwerken als o.a. bruggen, wegen, tunnels, spoorwegen en sluizen. Bouwhuysch is dan ook sterk vertegenwoordigd op grote asset management projecten. Ben jij nieuwsgierig welke projecten dat zijn?

Bekijk onze projecten

Onze Asset Management vacatures

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen asset management? Bouwhuysch heeft een tal van asset management vacatures openstaan. Bekijk snel onze vacatures binnen asset management en wie weet vind jij jouw nieuwe project!

Kun jij de uitdaging van jouw dromen niet vinden? Neem dan snel contact met ons op en wij kijken samen naar de mogelijkheden.

Bekijk de Asset Management vacatures

Assetmanager civiele constructies
Utrecht € 4000 - € 5000
Grote kunstwerken in Nederland moeten vaak nog tot 25 jaar na realisatie worden onderhouden door de ...
Maintenance engineer infra
Nijkerk € 3000 - € 4500
Een Maintenance Engineer houd zich bezig met de kwaliteit en onderhoudsstrategieën van assets d...
Maintenance engineer infra
Sliedrecht € 3000 - € 4500
Als Maintenance Engineer Infra ligt je focus op procesoptimalisatie en strategische planning. Je hou...
Projectcoordinator Assetmanagement
Rotterdam € 4500 - € 6000
‍Als projectcoördinator assetmanagement ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, bege...

Activiteiten in Asset Management

Binnen het veelzijdige vakgebied van asset management binnen de civiele techniek wordt Bouwhuysch vertegenwoordigd op een breed scala aan activiteiten. Deze activiteiten omvatten onder andere het beheer en onderhoud van:

 • Wegenbouw
 • Binnenstedelijk gebied
 • Bouw- en woonrijp maken voor nieuwe gebiedsontwikkeling
 • Ondergrondse infra (kabels en leidingen)
 • Tunnels en verdiepte liggingen
 • Bruggen en viaducten
 • Sluizen
 • Kunstwerken
 • Rail en spoorwegen
 • Kademuren
 • Dijken
 • Stuwen en gemalen
 • Sluizen
 • Selectieve onttrekkingen
Lees meer over onze activiteiten

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo