Bouwhuysch is dé adviseur op het gebied van civiele techniek. Bouwhuysch’ers werken op de meest actuele projecten in de infrastructuur en beton- en waterbouw in Nederland. Civiele techniek combineert wetenschappelijke kennis, technische vaardigheden en creatieve oplossingen om de uitdagingen van de groeiende samenleving aan te pakken. Duurzaamheid speelt hierbij een steeds belangrijkere rol.
Wat is civiele techniek?
Civiele Techniek is er om de mobiliteit en bereikbaarheid te bevorderen en speelt een essentiële rol bij het beschermen en onderhouden van het milieu. Civiele techniek kan worden onderverdeeld in infrastructuur en water- en betonbouw. Bouwhuysch’ers spelen dan ook een cruciale rol in de bouw of het onderhoud van o.a. bruggen, tunnels, dijken en (spoor)wegen. Ieder project vereist een andere aanpak, zo is geen dag hetzelfde.
Ingenieurs in de civiele techniek houden zich bezig met o.a. het analyseren van structuren, het ontwerpen van systemen, het beheren van projecten en het waarborgen van de veiligheid en duurzaamheid van civiele kunstwerken. Ze werken vaak nauw samen met architecten, stedenbouwkundigen, milieuwetenschappers en andere professionals.
Infrastructuur
Nederland heeft één van de beste infrastructuren van de wereld. Hier mogen we trots op zijn, maar dit komt niet zomaar tot stand. Land- en waterwegen, dijken en spoorlijnen, zijn voorbeelden van infrastructuren. Deze zijn in de meeste gevallen integraal met elkaar verbonden in een complex netwerk. Dagelijks houden wij ons bezig met het bouwen, optimaliseren en onderhouden van dit netwerk.
Betonbouw
Civiele betonbouw is een onmisbare schakel binnen de infrastructuur. Met civiele betonbouw worden draagkrachtige kunstwerken gecreëerd, zoals fundering, bruggen, tunnels en het betonwerk voor waterbouwkundige werken. Ook de toenemende impact van klimaatverandering speelt een rol in de betonbouw. Elk project is dan ook een nieuwe uitdaging om innovatief en oplossingsgericht te werk te gaan.
Waterbouw
De Nederlandse waterbouw is toonaangevend in de wereld, denk bijvoorbeeld aan de Deltawerken. De bouw van de Deltawerken ontvingen internationale erkenning en zette Nederland op de kaart als expert op waterbouwkundig gebied. Bij het bouwen, vervangen of renoveren van waterbouwkundige kunstwerken komt een hoop kijken. Dit vraagt om meer dan alleen kennis van civiele betonbouw. Met waterbouwkundige werken weten wij ons te beschermen tegen overstromingen en zorgen we voor een goede waterinfrastructuur. Met moderne technologieën en innovaties werken we dagelijks om het water de baas te zijn en de blijven.
Onze projecten in de civiele techniek
Bouwhuysch beschikt over een getalenteerd team van professionals die expertise bieden op het gebied van ontwerp, planning, uitvoering en beheer van uiteenlopende projecten in de civiele techniek en GWW. Met het sterkste netwerk in de civiele techniek zijn wij dan ook vertegenwoordigd op alle toonaangevende civieltechnische en infraprojecten in Nederland. Ben jij nieuwsgierig naar welke projecten Bouwhuysch vertegenwoordigd?
Onze openstaande vacatures in Civiele Techniek
Bouwhuysch heeft een groot aantal vacatures in de civiele techniek beschikbaar. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging en op zoek naar wegenbouw, betonbouw, GWW of infra vacatures? Neem dan snel een kijkje bij onze civiele techniek vacatures. Wellicht omschrijft één van onze vacatures in de infra of GWW wel jouw volgende carrièrestap!
Zit jouw droombaan er niet tussen? Neem contact met ons op en wij kijken samen naar de mogelijkheden.
Activiteiten in de civiele techniek
Binnen het veelzijdige vakgebied civiele techniek wordt Bouwhuysch vertegenwoordigd op een breed scala aan activiteiten. Deze activiteiten omvatten onder andere het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van:
- Wegenbouw
- Binnenstedelijk gebied
- Bouw- en woonrijp maken voor nieuwe gebiedsontwikkeling
- Ondergrondse infra (kabels en leidingen)
- Tunnels en verdiepte liggingen
- Bruggen en viaducten
- Sluizen
- Kunstwerken
- Spoor
- Kademuren
Klaar om de volgende stap in je
technische carrière te zetten?