Ontdek de wereld van

Energie & Duurzaamheid

Ontdek de wereld van

Energie & Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bekend als een van de belangrijkste uitdagingen van het moment. De toenemende vraag naar energie en de zorgen over klimaatverandering leiden tot de noodzaak om onze energiebronnen te heroverwegen en te streven naar een duurzamere toekomst. In reactie op de toenemende vraag naar advies over duurzaamheidsvraagstukken, zetten ingenieurs van Bouwhuysch zich dagelijks in voor duurzaamheid en de energietransitie.

Bekijk de Energie & Duurzaamheid vacaturesKom kennismaken

Wat houdt duurzaamheid in?

Duurzaamheid is een concept dat verwijst naar het voldoen aan de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Het draait om het vinden van evenwicht tussen sociale, economische en milieuaspecten, waarbij de impact op het milieu zo minimaal mogelijk moet zijn. Duurzaamheid streeft o.a. naar:

 • Het verminderen van afval
 • Het beschermen van ecosystemen
 • Het bevorderen van hernieuwbare hulpbronnen
 • Het minimaliseren van de uitstoot van schadelijke stoffen

Ben jij gepassioneerd over duurzaamheid, circulariteit in de bouw en het milieu? Bij Bouwhuysch kun jij bijdragen aan het creëren van een gezonde en duurzamere leefomgeving!

Wat is de energietransitie ?

De energietransitie verwijst naar de cruciale overgangsfase waarin we ons wereldwijd bevinden, gericht op het herdefiniëren van onze energiebronnen en -systemen. Het doel is om weg te bewegen van traditionele fossiele brandstoffen, zoals steenkool, aardolie en aardgas, die bijdragen aan klimaatverandering. Men streeft er met de energietransitie naar om te evolueren naar duurzame en hernieuwbare energiebronnen. Deze verschuiving omvat het grootschalig implementeren van zonne-energie, windenergie, waterkracht, biomassa en andere groene technologieën.

 

Welke rol speelt duurzaamheid binnen de civiele techniek?

Naast de energietransitie en de productie van duurzame energie, speelt de civiele techniek ook een rol in het optimaliseren van energie-efficiëntie in infrastructuur en civiele constructies. In onze werkzaamheden streven we naar duurzame praktijken, waaronder circulariteit en emissieloos bouwen. Circulair bouwen houdt in dat we bij zowel de constructie als het onderhoud van civieltechnische en infrastructurele projecten actief bezig zijn met het minimaliseren van afval en het optimaliseren van het hergebruik van materialen. Emissieloos bouwen richt zich specifiek op het verminderen van de koolstofemissies die gepaard gaan met bouw- en onderhoudsactiviteiten.

Ons uiteindelijke doel is om aanzienlijk bij te dragen aan het verminderen van de klimaatimpact van infrastructuurprojecten. Adviseurs in duurzaamheid  en energie staan dan ook dagelijks voor uitdagingen als het gebruik van elektrisch aangedreven machines, het bevorderen van energie-efficiënte bouwmethoden en het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het is hierbij van vitaal belang dat de civiele techniek blijft innoveren en samenwerken met andere disciplines om duurzame en veerkrachtige oplossingen te bieden die de impact op het milieu minimaliseren en een positieve bijdrage leveren aan de samenleving als geheel.

Onze projecten in de energie en duurzaamheid

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit onze markt. Zowel onder de nieuwe generatie, als ervaren professionals, groeit het probleembesef rondom duurzaamheid en klimaatverandering. Onze passie voor vooruitgang heeft ons naar de beste projecten in energie en duurzaamheid geleid. Duurzaamheidsadviseurs van Bouwhuysch werken dan ook op grootschalige duurzaamheidsprojecten. Ontdek hoe we samenwerken met onze partners en getalenteerde professionals om circulaire en emissieloze bouwpraktijken te bevorderen, en zo bijdragen aan een meer verantwoorde en milieuvriendelijke industrie.

Bekijk onze projecten

 

Onze openstaande vacatures in duurzaamheid en energietransitie

De energietransitie is een uitdaging, maar ook een kans om een schonere, veerkrachtigere en meer duurzame toekomst te creëren. Ben jij geïnteresseerd in diverse vraagstukken op het gebied van duurzaamheid? Bekijk dan snel onze vacatures in duurzaamheid en de energietransitie.

Alle vacatures

Duurzaamheidscoördinator
Rotterdam € 3500 - € 4500
Ben jij gepassioneerd over duurzaamheid, circulariteit en milieu? Als Duurzaamheidscoördinator ...
Adviseur duurzaamheid
Utrecht € 2800 - € 3200
Jij hebt als adviseur duurzaamheid een groen hart. In deze functie draag je bij aan het creëren...

Activiteiten in de energie en duurzaamheid

Binnen elk van onderstaande activiteiten wordt Bouwhuysch sterk vertegenwoordigd, ook op het gebied van energie en duurzaamheid. De activiteiten omvatten onder andere het ontwerp, de aanleg en de optimalisatie van:

 • Wegenbouw
 • Binnenstedelijk gebied
 • Bouw- en woonrijp maken voor nieuwe gebiedsontwikkeling
 • Ondergrondse infra (kabels en leidingen)
 • Tunnels en verdiepte liggingen
 • Bruggen en viaducten
 • Sluizen
 • Kunstwerken
 • Rail en spoorwegen
 • Kademuren
 • Dijken
 • Stuwen en gemalen
 • Sluizen
 • Selectieve onttrekkingen
Lees meer over onze activiteiten

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo