Jaap de Groot - Projectmanager bij Sweco

Publiceerdatum: 13-03-2019

Jaap de Groot

Werkt als projectmanager civiel bij Sweco via Bouwhuysch

Op 1 mei 2018 is Jaap  in dienst gegaan bij Bouwhuysch en aan de slag gegaan bij Sweco als Projectmanager op de afdelingen Gebiedsontwikkeling en Techniek. “Hiervoor heb ik een jaar of tien in de wegenbouw gewerkt. Daar ben ik destijds ingerold tijdens mijn studie Planologie op de universiteit. Helaas was er in die tak van sport weinig werk te vinden en daarom ben ik in de civiele techniek beland.”

In december 2017 is voor Jaap het Bouwhuysch-balletje gaan rollen, en wel via Simon. “Simon is een goede vriend van mij, we voetballen samen. Hij wist dat ik ooit wat met mijn studie Planologie wilde gaan doen. Ik had op dat moment alleen nergens een ingang. ‘Ik heb misschien wel iets voor je,’ zei hij, ‘een plek waar ze jou goed kunnen gebruiken en waar jij je planologie weer kan oppakken!’”

“Simon heeft me vervolgens bij Sweco geïntroduceerd waarna er al snel een oriënterend gesprek plaatsvond. Daar heb ik direct een goed gevoel aan overgehouden, zij blijkbaar ook want ik werk hier nu bijna een jaar! De combinatie van mijn jarenlange ervaring in de civiele techniek, mijn studie Planologie én de ambitie om iets met gebiedsontwikkeling te gaan doen viel blijkbaar goed. Ja, ik heb het erg naar mijn zin bij Sweco, ik werk aan leuke projecten en het is een heel afwisselende baan”

“Momenteel werk ik aan de herinrichting van een park in Almere Poort. We zijn bezig om dit gebied aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Hier realiseren we onder meer een bijzondere voetgangersbrug, voetpaden en een uitkijkheuvel. Vrij recent ben ik ook begonnen bij het ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam. Hier word ik projectleider voor de ontwikkeling van Zeeburgereiland, vlak om de hoek bij bouwhuysch dus!  Dat doe ik twee dagen in de week, de overige drie dagen werk ik gewoon aan mijn eigen werkzaamheden bij Sweco. Nee, ik verveel me zeker niet!”

De combinatie van mijn jarenlange ervaring in de civiele techniek, mijn studie Planologie én de ambitie om iets met gebiedsontwikkeling te gaan doen viel blijkbaar goed.

“Het contact met Bouwhuysch is goed,” antwoordt Jaap wanneer hem hiernaar gevraagd wordt, “al is het in mijn geval misschien wat anders omdat ik vaak direct contact heb met Simon, dat is vaak makkelijker. Stuur ik hem een appje of belt hij mij even op. Toen ik nog niet zolang bij Sweco zat, kwam hij soms even een bak koffie halen om te kijken hoe het gaat. Het is allemaal goed geregeld bij Bouwhuysch, ik ben super tevreden!” Waar Jaap ook over te spreken is, zijn de befaamde Bouwhuysch-borrels. “De eerste borrel heb ik moeten missen omdat ik op huwelijksreis naar Sri-Lanka was, maar dat heb ik ondertussen reeds goedgemaakt!” sluit Jaap het gesprek lachend af.

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo