Blankenburgverbinding A24

Blankenburgverbinding A24

De Blankenburgverbinding is een nieuwe snelweg (de A24) die de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg verbindt. Dit project is van cruciaal belang om de bereikbaarheid, leefbaarheid en economische vitaliteit van de Rotterdamse regio te verbeteren, een gebied waar de wegen steeds voller raken en de behoefte aan efficiƫnte transportroutes toeneemt. In opdracht van Rijkswaterstaat ontwerpt, realiseert en onderhoudt BAAK de Blankenburgverbinding (A24) over een periode van 20 jaar. BAAK Blankenburgverbinding is een consortium van Ballast Nedam, DEME Group en Macquarie.

De Blankenburgverbinding omvat niet alleen een nieuwe autosnelweg met zes rijstroken verdeeld over twee rijbanen, maar introduceert ook indrukwekkende infrastructuurwerken zoals de Hollandtunnel (landtunnel) en de Maasdeltatunnel (watertunnel). Deze tunnels zijn ontworpen om het verkeer soepel onder land en water door te leiden, respectievelijk.

Verder omvat het project een verdiepte aansluiting op de A20 en een hoge aansluiting op de A15, waardoor de doorstroming van het verkeer op deze cruciale knooppunten aanzienlijk verbetert. Naast de nieuwe verbindingen wordt de A20 verbreed tot aan het Kethelplein.

Meer informatie over de Blankenburgverbinding

Het belang van de Blankenburgverbinding kan niet worden onderschat. Het project is een sleutelcomponent in het waarborgen van de toekomstige bereikbaarheid, leefbaarheid en economische groei van de Rotterdamse regio.