Oosterweelverbinding (Ring Antwerpen)

Het Oosterweelproject is veel meer dan alleen het sluiten van de Antwerpse Ring; het belooft een ware transformatie van de stad en haar omgeving. Dit ambitieuze project beoogt het creëren van meer leefruimte, zowel op de weg als in de stad zelf. Het visioen achter Oosterweel is de constructie van een nieuwe, groenere en gezondere stad. Parken binnen wandelafstand, overkappingen die rust en ruimte bieden en verbeterde bereikbaarheid zijn slechts enkele van de vele voordelen die dit project zal bieden. Dit alles maakt van Antwerpen een meer verbonden en toegankelijke stad, die zowel de lokale bevolking als de Vlaamse economie laat herademen.

De Ring wordt rond

Het Oosterweel project omvat een reeks cruciale ingrepen om de Ring Antwerpen rond te maken, waaronder de aanleg van een nieuwe snelwegtunnel onder de Schelde. Deze tunnel zal de Linkeroever en Rechteroever met elkaar verbinden en zo een extra mogelijkheid bieden om de Schelde te kruisen, naast de reeds bestaande Kennedy- en Liefkenshoektunnel. De nieuwe Scheldetunnel sluit via het nieuwe Oosterweelknooppunt en de Kanaaltunnels onder het Albertkanaal aan op de Ring, wat de doorstroming naar zowel Nederland als het zuiden van de stad aanzienlijk zal verbeteren.

Afbeelding: Oosterweelverbinding.be

Het project richt zich ook op het in harmonie brengen van de Ring Antwerpen met haar omgeving. Door middel van tunnels, overkappingen, en verdiepingen wordt de aanwezigheid van de Ring verminderd, wat ruimte vrijmaakt voor groen en recreatie als parken, (speel-) pleinen en fietspaden. Waar nog geen overkappingen gepland zijn, komen er groene bermen die voor geluidsvermindering zorgen en de Ring uit het zicht houden. Het ontwerp van deze veranderingen is zorgvuldig afgestemd op de behoeften van buurtbewoners en voorbijgangers, met als doel de leefbaarheid te verhogen.

“Langs de Ring leggen we parken aan. Waar de Ring overkapt wordt, ontstaat een zee van ruimte om te wandelen, te spelen, te fietsen en te sporten. ’t Stad en de Antwerpenaar gaan er dus flink op vooruit.” Bron: Oosterweelverbinding.be

Adjunct Technisch Manager ZZP
Antwerpen € Uurtarief in overleg
Voor het grootste project in de Benelux, zijn wij op zoek naar een Adjunct Technisch Manager ZZP.&nb...
Tendermanager Ring Antwerpen
Antwerpen € 6000 - € 7000
Voor het grootste project in de Benelux, zijn wij op zoek naar een Tendermanager.  De Oosterwe...
Veiligheidscoördinator ZZP
Antwerpen € Uurtarief in overleg
Voor het grootste project in de Benelux, zijn wij op zoek naar een Veiligheidscoördinator. Hier...
ZZP projectleider kabels en leidingen
Antwerpen € Uurtarief in overleg
Als projectleider kabels en leidingen ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van technisch...

Buiten de focus op automobiliteit, onderstreept Oosterweel het belang van duurzame transportopties. De aanleg van 35 kilometer aan nieuwe fietspaden, -bruggen, en -tunnels, samen met de constructie van extra Park & Rides faciliteiten, moedigt het gebruik van openbaar vervoer en fietsen aan. Dit maakt de keuze voor gezondere, veiligere en duurzamere transportmiddelen aantrekkelijker en toegankelijker dan ooit.

Samengevat is de Oosterweelverbinding een veelomvattende inspanning om Antwerpen en heel Vlaanderen te voorzien van een frisse adem. Door het verbeteren van de infrastructuur, het bevorderen van duurzame mobiliteit, en het creëren van meer groene en recreatieve ruimtes, belooft Oosterweel een significante verbetering van de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio.