Stijn van der Geest - Trainee bij Markus

Publiceerdatum: 02-11-2018

Stijn van der Geest

Werkt als trainee bij Markus via Bouwhuysch

Rugby, fitness en af en toe waterpolo en voetbal. Dat zijn de sporten die Stijn beoefend wanneer hij niet aan het werk is bij Markus B.V., waar hij calculator en werkvoorbereider is. “Na mijn mbo opleiding infratechniek ben ik aan de slag gegaan bij een aannemer. Zij doen wat kleiner werk, beschoeiingen en grondverzet, dat soort dingen. Na een poosje daar te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde wat meer.” Per toeval stuitte Stijn op een advertentie van Bouwhuysch in de Cobouw. “Het was een advertentie voor een traineeship. Hierdoor zou ik verschillende afdelingen kunnen uitproberen en erachter komen waar mijn passie ligt. Beetje aftasten, dat sprak me direct erg aan.”

Via Bouwhuysch zit Stijn nu sinds november bij Markus B.V., een goed jaar dus al. “Ik heb het erg naar mijn zin hier. Ik doe een gecombineerd leertraject, dat houdt in dat ik nog één dag in de week op Hogeschool van Rotterdam te vinden ben. Daar studeer ik Civiele Techniek. De overige dagen ben ik gewoon hier aan het werk, ideaal. Voor mij een erg goede combinatie. Zoals ik al zei heb ik hiervoor vier jaar mbo gedaan. Toen ik die opleiding afgerond had zag ik mijzelf niet nog eens vier jaar in schoolbanken zitten. Gelukkig kon het ook deeltijd. Ik zit nu in het tweede jaar, ga naar het derde jaar.

Ja, het gaat hartstikke goed! “Wat ik het leukste vind aan mijn werk bij Markus? Het feit dat mijn dagen zo van elkaar verschillen, dat vind ik erg prettig. De ene dag ben ik meer met calculaties bezig en de andere dag meer met werkvoorbereiding. Maar ook ondersteun ik collega’s die werken aan andere projecten.” 

Het feit dat mijn dagen zo van elkaar verschillen vind ik erg prettig.

Momenteel werkt Stijn aan de sloop van vier oude parkeergarages in Amsterdam Zuid-Oost, “ja, dat is wel een uitdaging. Ik heb nog niet heel veel ervaring met slopen, maar vind het erg leuk! Sowieso geniet ik van nieuwe ervaringen. Daarom ben ik ook zo blij met deze stap, ik leer hier enorm veel nieuwe dingen.”

“Het contact met Bouwhuysch verloopt soepel. Eens in de zoveel tijd bellen ze even om te vragen hoe het gaat en dat vind ik helemaal prima. Ik heb het hier enorm naar mijn zin en ben enorm blij dat bouwhuysch mij hier heeft bemiddeld!”

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo