Rick Kooijman - Adviseur Civiele Techniek bij Holland Scherm

Publiceerdatum: 03-12-2018

Rick Kooijman

Werkt als adviseur civiele techniek bij Holland Scherm via Bouwhuysch

“Ik werk sinds september 2018 als adviseur civiele techniek bij Holland Scherm, wij zijn gespecialiseerd in geluidsschermen, betonwerk, (fiets)bruggen en binnenstedelijke kademuren. Ik werk hier op het bedrijfsbureau en houd mij onder meer bezig met ondersteunende taken en innovatie, dus nieuwe dingen opzetten. Momenteel zijn we bezig met een aanbesteding voor een oeververvanging waarbij 4 kilometer aan kade vervangen moet worden. Ja, een flinke klus en nog in een vrij krap tijdsbestek ook. Dit is de eerste keer dat ik een aanbesteding meemaak, dus dat is best spannend!”

Rick is net als zovelen via LinkedIn met Bouwhuysch in contact gekomen. “Ik ben benaderd door Isla, die werkte toendertijd bij Bouwhuysch als recruiter. Ik heb op dezelfde middelbare school gezeten als zij, dus we kenden elkaar al. Ik zag op LinkedIn dat ze bij Bouwhuysch werkte, ik ging even kijken wat dat precies inhield want ik zag iets met civiele techniek staan. Zij had blijkbaar gezien dat ik haar profiel bekeken had, want op haar beurt bekijk zij mijn profiel!” zegt Rick lachend. “Zodoende zag zij dat ik civiele techniek studeerde en benaderde ze me of ik geen interesse had om ergens aan het werk te gaan.”

“Kort daarna ben ik bij Bouwhuysch op gesprek geweest, ik geloof dat we wel twee uur gezeten hebben! Van adviseur Daley van Dommelen kreeg de vraag wat ik wilde gaan doen, maar ik wist eigenlijk helemaal niet hoe het er in de praktijk aan toe ging en welke functies er waren. Dat hebben we samen allemaal doorgenomen en vervolgens een plan gemaakt van wat ik ga doen.

”Twee weken later mocht Rick op sollicitatie komen bij Holland Scherm. “Na dat gesprek wilde ze mij eigenlijk al hebben. Voor mij hadden ze ook een student in dienst die dezelfde functie vervulde als ik nu. Hij stopte ermee, dus deze functie kwam vrij.”

Dit is de eerste keer dat ik een aanbesteding meemaak, dus dat is best spannend!”

Nu werkt Rick drie dagen in de week bij Holland Scherm. Daarnaast studeert hij nog aan de TU Delft, waar hij zijn master Building Engineering volgt. Die combinatie bevalt hem goed: “Voor mij is het erg prettig omdat ik de kans krijg om veel te leren. Ik kan wel mijn eigen dingen doen maar sta nog steeds een beetje onder begeleiding. Dat wat ik nu doe en waarvoor ik studeer zijn niet helemaal dezelfde richtingen, maar er zijn genoeg raakvlakken. Uiteindelijk wil ik mij ook echt bezig houden met constructief ontwerp, dus tijdens het ontwerpen al bezig zijn met materiaal keuze en dergelijke.”

Over 10 á 15 jaar zou Rick wel projectleider willen zijn. “15 jaar, dat is mijn uitgangspunt. Ook wil ik me meer bezighouden met ontwerp. Het lijkt me ook leuk om ooit bij bijvoorbeeld een ingenieursbureau te gaan werken, om dat stuk ook te ontdekken. Maar ik vind het lastig om te zeggen waar ik over 10 jaar sta.”

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo