Nicky van Veen - Adviseur bij Bouwhuysch

Publiceerdatum: 26-03-2024

Nicky van Veen

Adviseur bij Bouwhuysch

Ik zit vandaag in ons zonnige kantoor aan de haven van IJburg. Op de stoel voor mij zit mijn directe collega Nicky. Doorgaans houden we interviews met onze collega’s die verspreid over heel Nederland op de projecten werken, maar deze keer neem ik een interview af met een collega die intern op ons kantoor de rol van adviseur vervult.

Wie ben jij en wat is jouw opleidingsachtergrond?

Ik ben Nicky van Veen en ik ben 24 jaar. Ik ben geboren en getogen in Hoorn, maar woon nu sinds drie jaar in Amsterdam. Ik heb twee jaar geleden mijn bachelor Human Resource Management (HRM) afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wat heb je na het behalen van je diploma gedaan?

Na het behalen van mijn diploma ben ik de recruitment ingerold. Ik heb een jaar lang bij een corporate organisatie IT’ers bemiddeld op de Zuidas. Daarna heb ik ook nog een aantal maanden bij een farmaceutisch bedrijf gewerkt als HR assistent. Toch merkte ik dat ik de dynamiek en gedrevenheid van de recruitmentsector miste.

Kun je iets vertellen over jouw loopbaan bij Bouwhuysch?

Ik ben begin 2023 bij Bouwhuysch in dienst getreden als Campus Recruiter, omdat ik graag met studenten wilde werken aangezien die doelgroep mij erg aanspreekt. In deze rol was ik o.a. verantwoordelijk voor de organisatie wanneer Bouwhuysch op de bedrijvendagen stond van bijvoorbeeld de TU Delft en andere hogescholen en universiteiten. Daarnaast hield ik me ook bezig met marketingactiviteiten.

Na enkele maanden begon ik de uitdaging in mijn functie te missen en had ik de ambitie om als adviseur opdrachtgevers op mij te nemen. Zodoende ben ik in september 2023 overgestapt naar de functie adviseur. Wat ik nu doe staat beter bekend als 360 graden recruitment; aan de ene kant het adviseren van kandidaten en aan de andere kant een match maken met de opdrachtgevers.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden houd ik mij ook bezig met het organiseren van kennissessies en borrels waar nodig. Binnenkort neem ik zelfs mijn eerste Bouwhuysch podcast op samen met onze marketeer Demi.

Hoe ben je bij Bouwhuysch terecht gekomen?

Zoals ik zojuist aangaf, besefte ik gedurende mijn HR-functie dat ik de dynamische en ambitieuze sfeer binnen de recruitment miste. Ook wilde ik graag met studenten of pas afgestudeerden te werken. Dit leidde ertoe dat ik gericht ben gaan zoeken naar vacatures voor Campus Recruiter.

Een vacature bij Bouwhuysch voldeed aan mijn wensen, waarna ik meteen heb gesolliciteerd. De volgende dag werd ik telefonisch uitgenodigd voor een gesprek. Na twee gesprekken te hebben gevoerd, was er voor mij geen twijfel meer om hier niet te komen werken. Bovendien was het ook nog eens dicht bij huis; een leuke bijkomstigheid.

Je hebt dus geen technische achtergrond. Hoe vind je het werken in de civiele techniek?

De civiele sector vind ik interessant en tegelijkertijd ontzettend uitdagend om in te werken. Dit komt vooral doordat we hier te maken hebben met zoveel verschillende soorten mensen; niet alleen qua achtergrond, maar ook in de diverse functies die ze vervullen. Wat je eigenlijk altijd wel terug ziet komen, is dat mensen gewoon heel erg trots zijn op hetgeen wat ze maken. Of ze nu bijgedragen hebben aan het ontwerp van een brug, de aanleg van een weg, viaduct, of tunnel, binnen de civiele techniek is de betrokkenheid groot. Ze zijn vaak erg trots op hun prestaties en vertellen daar met heel veel passie over. Dat is erg leuk om te zien.

Ik vind het ook bijzonder dat ik, wonend in Amsterdam, in de gelegenheid ben projectbezoeken te brengen aan grote infraprojecten die in mijn omgeving worden uitgevoerd. Tijdens zo'n bezoek zie je dat er aan de verbetering van jouw directe leefomgeving wordt gewerkt. Op deze manier bezoek je allerlei locaties waar je normaal gesproken niet zou komen. Bovendien is civiele techniek in Nederland erg groot en beschikken we over één van de beste infrastructuren van de wereld. Ik vind het daarom leuk om daar toch een steentje aan bij te dragen.

Hoe ziet een algemene dag op kantoor er voor jou uit?

Dat verschilt enorm, want geen dag is hetzelfde. Ik kan dus lastig beschrijven hoe een standaard dag er voor mij uitziet. Vaak hebben we 's ochtends een meeting met het team van adviseurs, waarbij we alle kandidaten doornemen die recent op gesprek zijn geweest. We bespreken dan voor elke kandidaat waar we hem of haar kunnen voorstellen. De rest van de dag bestaat voornamelijk uit het schrijven van vacatures, het maken van cv’s, het voorstellen van kandidaten bij onze opdrachtgevers en het voeren van gesprekken met potentiële kandidaten.

Daarnaast spendeer ik niet alle dagen op kantoor. Sommige dagen ben ik bij externe afspraken met onze opdrachtgevers en sommige dagen ga ik met de kandidaten mee op gesprek. Ook assisteer ik af en toe mijn marketing collega Demi bij het organiseren van een borrel of kennissessie.

Wat vind je het leukst aan jouw functie?

Het allerleukste aan mijn functie vind ik het feit dat ik zoveel met mensen bezig ben. Ik ben echt een mensenmens en ik krijg veel energie van verschillende mensen in hun loopbaan te kunnen begeleiden.

Wat vind je leuk aan het werken bij Bouwhuysch?

Wat ik enorm waardeer aan werken bij Bouwhuysch, is de vrijheid die ik krijg. Ik kan mijn eigen tijd en werkzaamheden flexibel indelen. Ik heb veel inspraak over hetgeen wat ik doe. Toen ik bijvoorbeeld merkte dat Campus Recruitment me niet meer zoveel uitdaagde, was er volop mogelijkheid om samen te kijken hoe ik me verder kon ontwikkelen. Ook heerst er een fijne sfeer binnen het team. Wij zitten met zijn 7’en op kantoor waardoor we enorm collegiaal zijn.

Wat ik daarnaast heel erg leuk vind aan het werken bij Bouwhuysch is dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Waar je bij sommige bedrijven misschien eerder een nummertje bent, is er bij Bouwhuysch altijd ruimte voor ontwikkeling. Wij krijgen bijvoorbeeld Insights coaching wat echt een enorm voordeel is. Het mooie hiervan is dat, ondanks onze onderlinge verschillen, we precies weten hoe we met elkaar moeten omgaan en op de meest effectieve manier kunnen communiceren. Deze vaardigheden zijn niet alleen waardevol in mijn privéleven, maar ook in professionele situaties, zoals in de omgang met de verschillende kandidaten die we spreken. De Insights coaching en trainingen dragen aanzienlijk bij aan mijn ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel.

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo