Melonie de la Croix - Coördinator bij LEVVEL

Publiceerdatum: 13-12-2022

Melonie de la Croix

Coördinator Wijzigingen en Voortgangsrapportages bij LEVVEL via Bouwhuysch

Wie is Melonie?
Energiek en vrolijk komt Melonie me tegemoet lopen. We ontmoeten elkaar voor een lunch in Den Oever. Hoewel we elkaar voor het eerst zien, doet haar uitstraling vermoeden dat zij wel van een geintje houdt. Dat lijkt te kloppen. Tijdens een kop koffie, begint Melonie enthousiast te vertellen over de grappen en grollen die ze soms uithaalt. “Ik houd wel van wat leven in de brouwerij! Gelukkig kunnen mijn collega’s dit waarderen, want zij nemen regelmatig wat lekkers voor mij mee,” lacht ze met een uitdagende blik in haar ogen. Met humor weet ze situaties luchtiger te maken of te doorbreken.

Melonie groeide op in een gezin met vijf broers. “Dat heeft absoluut bijgedragen aan dat ik nu zo ad rem ben,” vertelt Melonie. Zelf is ze nu moeder van drie zoons.

Sinds 2014 werkt ze gedetacheerd op verschillende civiel technische infraprojecten, waaronder SAAOne, OpenIJ IJmuiden en LEVVEL. Zo leerde ze veel mensen in de bouwwereld kennen. Mede hierdoor, weet ze als loyale en betrokken dame haar weg snel te vinden in projectorganisaties.

Passie voor de bouwwereld
Melonie vertelt me over hoe ze in de bouwwereld is terechtgekomen. “Ik heb geen technische achtergrond. Vroeger wilde ik Bouwkunde studeren, maar destijds vond mijn moeder dat geen goed idee voor een meisje. Na de havo heb ik toen de meao gedaan en ben als secretaresse gaan werken.” Ik vraag haar waarom ze daar zo bij lacht. “Omdat dat echt niets voor mij is!” roept Melonie.

Haar toenmalige leidinggevende zag potentie in Melonie en stimuleerde haar, haar talenten te benutten en daarin een opleiding te volgen. Dat werd een opleiding Kwaliteits- en procesmanagement, welke ze in 2006 heeft afgerond.

Na een korte tijd in een advocatenkantoor gewerkt te hebben, belandde ze door samenloop van omstandigheden in een burn-out. “Ik was het vertrouwen in mijzelf kwijt en werd onzeker over wat ik wel en niet aan kon. Een nieuwe baan zoeken werd daarna ineens spannend. Daardoor besloot ik toch weer te solliciteren naar een bekende functie als secretaresse.” Echter dit keer in de door haar geliefde wereld van bouwprojecten.

Als ik nu onder het aquaduct doorrijd dan denk ik: ‘Oh gaaf, ik weet nog toen het hier helemaal vlak was en de Vecht nog onder de A1 doorliep’

SAAONE – Aquaduct Muiden
Middels SROI kwam ze terecht bij project SAAONE, Deelproject Muidenberg. Daar ontdekte de projectleider al snel wat Melonie in haar mars had. In 2014 is ze als projectsecretaresse gestart bij het Aquaduct in Muiden. Dingen zien ontwikkelen en ontstaan is wat Melonie het leukste vindt aan het hele bouwproces. Ze voelt zich betrokken en is trots. "Mijn zoon riep laatst: ‘Mama deze heb jij gebouwd hè?’"

Over Bouwhuysch
Na SAAONE ging Melonie naar het project OpenIJ (Zeesluis IJmuiden). Hier vervulde ze de functie van Junior Contractmanager. “Ik zat hier gedetacheerd via een andere partij en dat beviel me niet. Bij die partij had ik niemand om mee te sparren en dat vond ik maar makkelijk verdiend. In 2016 ben ik om me heen gaan kijken naar alternatieven en kwam in contact met Daley van Dommelen van Bouwhuysch. Dat klikte gelijk.”

“Ik wilde graag bij OpenIJ blijven werken en sprak dit uit. Bouwhuysch dacht heel erg mee over mijn wensen en over hoe we dit samen geregeld konden krijgen. Dat gaf me een prettig gevoel.”

Sinds 2017 werkt ze voor Bouwhuysch op verschillende civiel technische infraprojecten. “Bij Bouwhuysch mag ik me blijven ontwikkelen en heb ik een hele achterban om mee te sparren. Het is allemaal heel erg kleinschalig en dat vind ik fijn. Op het moment dat ik ergens tegen aanloop, bel ik Michel op en staat hij voor me klaar of belt hij me altijd terug. Stoom afblazen, advies vragen en tips ontvangen vind ik prettig. Het scheelt dat ik niet gebonden ben aan een moedermaatschappij. Ik heb meer keuze in naar welk project ik wil en dat terwijl ik wel de zekerheid van een vast contract heb.”

LEVVEL
Sinds 2019 is Melonie via Bouwhuysch werkzaam bij LEVVEL (De Afsluitdijk) als Coördinator Wijzigingen en Voortgangsrapportages (deels contractmanagement en deels procesbeheersing). Ze is onderdeel van een team van acht collega’s, waaronder juristen en contractmanagers. “Naast inhoudelijke zaken, doe ik de coördinatie en heb ik het overzicht van de laatste stand van zaken ten aanzien van de communicatie met Rijkswaterstaat. Ik voer overleggen over overkoepelende contractzaken, tekortkomingen, het prestatiemeetsysteem en meldingen die worden gedaan.”

Eén keer per maand is Melonie graag op de bouwplaats te vinden en dat is vanuit haar functie vrij uniek. “In de bouwkeet kan ik pro actief handelen. In de wandelgangen hoor je nog wel eens wat. Een verandering of wijziging is dan zo besproken. Dat vind ik prettig. Als er ruimte voor is, lopen mijn collega’s even een rondje met me en vertellen ze wat over het project, wat het werken leuk maakt.”

“Techniek en contract samenbrengen is een spel dat ik leuk vind. Intern het belang van juiste registraties van afwijkingen of wijzigingen duidelijk maken. Vervolgens aan de contracttafel uitgelegd krijgen waarom wij vinden dat er iets gewijzigd moet worden in het contract.
Ontdekken hoe je ruimte kunt vinden om weer het gesprek aan te gaan en echt naar elkaar te luisteren. Zien waar je elkaar weer kunt vinden. Dat vind ik gaaf!"

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo