Mathijs Ruiter - Uitvoerder/werkvoorbereider bij Gebr. Beentjes GWW

Publiceerdatum: 11-02-2021

Mathijs Ruiter

Uitvoerder/werkvoorbereider bij Gebr. Beentjes GWW via Bouwhuysch

Laatst sprak ik met Mathijs, geboren en getogen in het monumentale stadje Hoorn, de parel aan het IJsselmeer. Sinds april vorig jaar werkt hij via Bouwhuysch als uitvoerder/ werkvoorbereider bij Gebr. Beentjes GWW. Via Teams verschijnt het gezicht van Mathijs op het computerscherm; een vrolijke Fries met charme verwelkomt mij in zijn werkplaats. Het duurt niet lang voordat Mathijs met aanstekelijk enthousiasme vertelt over het rioolgemaal waar hij aan werkt: “Hier, ik laat het je zien op mijn scherm, dan heb jij ook meteen een beeld van wat ik aan het doen ben.”

Vrijdag had ik Kees Dekker aan de telefoon en de week erop was ik al langs bij Gebr. Beentjes GWW

Door Mathijs’ aderen stroomt inmiddels beton. Nadat hij twee jaar Beton aan de HAN in Arnhem studeerde en daar zijn Associates Degree haalde, besloot hij in het werkveld te treden. “Ik ben veel liever buiten bezig met de jongens, dan dat ik in een klaslokaal stilzit.” aldus Mathijs. Daarnaast specialiseerde hij zich in groot civiel betonwerk bij Civilion. Op de vraag wat zijn superkracht is, denkt hij even na en antwoordt: “De gezelligheid erin houden, denk ik. Ik laat liever anderen over mij spreken.”

Mathijs kwam in april vorig jaar in contact met Kees Dekker van Bouwhuysch. Mathijs: “Ik was niet gelukkig bij mijn vorige werkgever en wilde graag wat anders. Voor mijn studie bij Civilion was het belangrijk dat ik aan het werk bleef, dus ik had snel een nieuwe functie nodig.” Mathijs vond Bouwhuysch via Google. “Ik zocht naar civiele betonbouw en zo kwam ik, pats boem, bij Bouwhuysch terecht.” Een dag later had hij Kees Dekker aan de telefoon en rolde het balletje. “Vrijdag had ik Kees aan de lijn en de week erop was ik al langs bij Gebr. Beentjes GWW. Ik ben blij dat ze mij bij Bouwhuysch meteen hebben geholpen.”

Over een paar weken hoopt Mathijs een nieuw rioolgemaal in Amsterdam Zuid op te kunnen leveren voor Gebr. Beentjes GWW. Als werkvoorbereider én uitvoerder is hij het trekpaard van dit complexe bouwproject. Mathijs: “Deze combifunctie is heel divers, ik loop het gehele project door van begin tot eind. Ik maak de planning en zorg dat iedereen weet wat ze moeten doen. Daarnaast is goede timing essentieel voor de verschillende partijen. Uiteindelijk overhandig ik het eindresultaat, dat is heel tof.”

Als jonge uitvoerder weet Mathijs knap om te gaan met de verantwoordelijkheden van zijn functie. Zijn recht-door-zee karakter schemert door in zijn nuchtere werkwijze. “Sommigen verbinden je leeftijd met wat je kan. Ze weten niet precies wat ik doe en zien mij een beetje interessant doen achter mijn computer. Daarom zorg ik dat ik vaak buiten sta en laat zien dat ik hun taal spreek en het vak begrijp. Ik ga anderen niet vertellen hoe ze iets moeten doen. Vooral mensen laten glimlachen, dan krijg je gewoon meer voor elkaar.”

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo