Marcel Plug - Trainee bij Bouwhuysch en KWS Infra

Publiceerdatum: 01-04-2019

Marcel Plug

Trainee bij Bouwhuysch en KWS Infra

Nadat Marcel zijn studie Civiele Techniek aan de Haagse Hogeschool had afgerond, wist hij niet goed wat te doen. Een oud klasgenoot van hem, die al voor Bouwhuysch werkte, raadde hem aan om gewoon eens contact op te nemen met Bouwhuysch. “Hij stuurde me de contactgegevens van Bouwhuysch door en ik belde ze direct op, maandag had ik een afspraak en donderdag tekende ik mijn contract. Zo snel ging dat. Bizar.”

Op de vraag hoe het werken voor Bouwhuysch hem bevalt, antwoordt hij: “Heel goed,” en vervolgt, “het is een fijn gevoel om te weten dat er mensen achter me staan die ervoor zorgen dat ik op een veilig plekje terecht kom, dat het goed gaat. Dat wilde ik gewoon hebben in het begin.”

Die veilige plek is een één jaar durend traineeship bij KWS Infra Utrecht geworden. “In eerste instantie is er afgesproken dat ik een periode in de uitvoering zou meedraaien, daarna projectbegeleiding en tot slot een tijdje bij calculatie zou meekijken. Maar dit is al veranderd, ik heb nu een heel mooi ander project gekregen, dat Laagraven-Liesbosch heet. Daar zijn we de complete infrastructuur van het bedrijventerrein in Nieuwegein aan het reconstrueren. Nu houd ik me bezig met zowel werkvoorbereiding, projectbegeleiding én uitvoering tegelijkertijd.”

Word je niet enorm in het diepe gegooid? “Ja, maar dat vind ik juist erg prettig. Hier leer ik zo veel van, ik heb bij KWS Infra Utrecht een prachtige kans gekregen om dit project op deze manier mee te mogen draaien. Dus ja, ik word wel een beetje in het diepe gegooid. Maar we hebben hier ook een fantastisch team dat mij overal mee naartoe neemt, ze laten me van alles zien en leggen me alles heel uitgebreid uit. Maar natuurlijk moet ik ook zelf heel veel initiatief nemen en veel vragen stellen, héél veel vragen stellen!” zegt Marcel lachend.

Die veilige plek is een één jaar durend traineeship bij KWS Infra Utrecht geworden.

Het leukste aan zijn werk bij KWS Infra Utrecht vindt Marcel de diversiteit en afwisseling. “Geen enkele dag is hetzelfde.  Als ik binnen kom geef ik werkinstructies aan de jongens buiten. Daarna ga ik wat werkvoorbereiding doen op kantoor, ondertussen kan ik ineens gebeld worden en gaan de uitvoerder en ik naar buiten. Hij legt me dan dingen uit waar ik rekening mee moet houden of vraagt hij wat mij opvalt. Heel interactief dus. Door die afwisseling blijft het leuk, lekker sparren met collega’s over nieuwe ideeën. Zo word je scherp gehouden. Het is een enorm leuke club, ik heb het echt naar mijn zin hier. Ja, ik ben erg enthousiast! Ik zit hier ook met een glimlach, dus dat is een goed teken.”

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo