Kevin Sintenie - Werkvoorbereider bij KWS

Publiceerdatum: 10-12-2018

Kevin Sintenie

Werkt als projectstuwer/werkvoorbereider bij KWS Infra via Bouwhuysch

“Ik zit sinds juni 2018 op de keet in Amsterdam-Zuid. Hier bij KWS Infra Amsterdam houden we ons bezig met het onderhoud van al het asfalt in de stad, van fietspaden tot autowegen. Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit administratieve taken voor vrijwel alle projecten waaraan we werken. Wat ik nu doe heeft weinig te maken met dat waarvoor ik gestudeerd heb,” zegt Kevin lachend. Kevin heeft Logistics Engineering gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze opleiding heeft hij afgerond met een afstudeerstage bij Hitachi, een producent van grondverzetmachine, waar hij een voorstel geschreven heeft voor het optimaliseren van de supply chain. “Hele andere tak van sport dan dat wat ik nu doe, maar dat vind ik juist leuk. Elke keer wat anders!”

Dat hij van afwisseling houdt blijkt wel uit zijn vorige baan. Tijdens zijn studie en even daarna werkte hij bij een bedrijf dat zich bezighoudt met het onderhouden van superjachten. “Daar was ik verantwoordelijk om de juiste onderdelen op het juiste moment op de juiste plek te krijgen. Maar na een tijdje kwam de sleur er in en ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik zocht op het internet en vond deze uitdaging bij Bouwhuysch. Ik schreef me in op een vrijdag, de vrijdag daarna zat ik met Kees om tafel en de vrijdag dáárna dronk ik koffie bij KWS. Ja, dat is allemaal erg snel gegaan.”

“Het werk bevalt me goed,” antwoordt Kevin wanneer er hem naar gevraagd wordt, “ik werk met een leuke groep collega’s. Dat is gelijk één van de belangrijkste aspecten aan een baan wat mij betreft: Het feit dat je plezier hebt in je werk. Wat ik het leukste vind aan mijn werk naast mijn collega’s?

Ik kan enorm genieten van de afwisseling die deze baan met zich meebrengt en het feit dat iedereen naar mij toe komt met ad-hoc klusjes. Hierdoor ervaar ik nooit sleur in mijn werkzaamheden en blijft het uitdagend. Ja, het zorgt inderdaad voor een beetje stress maar daar houd ik wel van!” Ook is Kevin erg te spreken over de regelmatige borrel- en kennisavonden die Bouwhuysch organiseert. “Hierdoor heb ik regelmatig contact met de mensen bij Bouwhuysch. Erg fijn, zo spreek ik iedereen daar en leer ik ze beter kennen. Ook bel ik regelmatig met Alex om het één en ander door te nemen.”

Ik ben erg te spreken over de regelmatige borrel- en kennisavonden die Bouwhuysch organiseert.

Ook al heeft Kevin geen civieltechnische achtergrond, de wereld van de civiele techniek spreekt hem wel degelijk aan. Hij ziet voor zichzelf dan ook een toekomst binnen deze branche. “Ik wil mij graag verdiepen in de civiele techniek. Gelukkig biedt KWS mij die mogelijkheden. Zo ga ik in januari beginnen met enkele cursussen om meer civiel technische kennis op te doen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende functies binnen KWS te proberen zodat ik kan ervaren wat deze precies inhouden en voor mezelf bepalen wat mij ligt en wat niet.”

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo