Freek Emmers - Werkvoorbereider bij BAAK Blankenburgverbinding

Publiceerdatum: 18-02-2019

Freek Emmers

Werkt als werkvoorbereider bij BAAK Blankenburgverbinding

“Ik heb bouwkunde gestudeerd,” antwoordt Freek lachend wanneer hem gevraagd wordt naar zijn studie, “dus dit is wel een heel andere tak van sport.” Na zijn afstuderen heeft Freek kort in de woningbouw gewerkt, maar toen begon de recessie.. “Na drie maanden thuis te hebben gezeten belde Simon mij op, die toen nog voor Continu werkte, en vertelde me dat ik in de civiele techniek terecht zou kunnen als ik zou willen. Dankzij Simon ben ik bij Strukton aan de slag gegaan als uitvoerder. Zodoende ben ik de civiele techniek ingerold.”

Na zijn periode bij Strukton ging Freek op zoek naar een functie bij een wat kleinere organisatie, die vond hij bij Holland Scherm. Maar op een gegeven moment was hij toe aan meer uitdaging, iets groters. Met deze vraag is hij weer bij Simon terechtgekomen, maar dit keer bij Bouwhuysch. “Dat was een hele prettige gang van zaken, de werkwijze van Bouwhuysch past goed bij mij. Hij nodigde me natuurlijk meteen uit om een bak koffie te komen drinken,” zegt Freek lachend, “zo werkt dat. Toen zijn we samen rustig gaan kijken wat er allemaal mogelijk was in de markt en wat bij me past, uiteindelijk is het een groot project geworden waar ik mij echt kan focussen op een aantal onderdelen.”

Dat grote project is de aanleg van de Blankenburgverbinding geworden, waar Freek als werkvoorbereider actief is. “We zitten in de voorbereidende fase en zijn nu bezig met het uitdenken van hoe we uiteindelijk te werk gaan. We houden ons nu vooral bezig met het ontwerp en opstellen van plannen; werkplannen, keuringsplannen en verificatieplannen.

Eigenlijk een panklaar concept van wat we buiten gaan maken met zoveel mogelijk details van wat we tegen kunnen komen. Hierbij spelen veiligheid, kwaliteit, planning en omgeving uiteraard een belangrijke rol. Ja, het is gigantisch omvangrijk, alles zit erin.”

We zitten in de voorbereidende fase en zijn nu bezig met het uitdenken van hoe we uiteindelijk te werk gaan

“Het was wel even wennen,” antwoordt Freek wanneer hem gevraagd wordt hoe het project bevalt, “van een klein bedrijf waar je alle 25 medewerkers kent naar een gigantisch project waar je met ruim 250 man op kantoor zit. Maar het bevalt erg goed, ik kan me echt vastbijten in een paar aspecten van het project, dat geeft me veel rust. Hoe het contact met Bouwhuysch verloopt? Bouwhuysch is echt een leuke club, die jongens hebben allemaal een bepaalde manier van doen en laten en dat vind ik gewoon leuk. Een heel eigen manier, ik hou er wel van.”

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo