Folkert van Schagen - Werkvoorbereider bij Van Hattum en Blankevoort

Publiceerdatum: 18-04-2018

Folkert van Schagen

Werkt als werkvoorbereider bij Van Hattum en Blankevoort via Bouwhuysch 

“In mijn jeugd heb ik veel gezeild. Ik was altijd al gefascineerd door de sluizen, bruggen en dijken die ik onderweg tegenkwam. De civiele waterbouw sprak mij vanaf dat moment al aan.” Voor Folkert van Schagen (37) was de keuze dus snel gemaakt: Civiele Techniek. Eerst de MTS in Apeldoorn en vervolgens de HTS Civiele Techniek aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Ondertussen, met een flinke rugzak aan kennis en ervaring, is Folkert 9 maanden werkzaam bij Van Hattum en Blankevoort, waar hij eerst een begeleidende rol in de werkvoorbereiding heeft opgepakt op het project Noaber18, de nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo. “Het was een heel dynamisch en uitdagend project wat onder een ongelofelijke tijdsdruk stond. Dus dat is een hoop branden blussen en tegelijkertijd in een nieuwe organisatie settelen. Het gaf mij veel voldoening toen dit uiteindelijk allebei lukte.”

Sinds begin april dit jaar heeft Folkert zich volledig kunnen storten in een nieuwe uitdaging: een integraal bouwproject aan Knooppunt Hoevelaken (A1/A28). Het doel? De bereikbaarheid van Midden-Nederland vergroten, en het verminderen van luchtvervuiling en geluidsoverlast. “De werkzaamheden beginnen pas over drie jaar, dus we hebben te maken met een lange voorbereidingstijd waar we veel processen kunnen aanscherpen. De ambitie straalt er bij het hele project vanaf. Daar krijg ik ook wel heel veel energie van.”

 Vanaf het eerste moment klikte het – het zijn relaxte gasten, en ze schetsen een realistisch beeld van wat wel en niet kan. 

Hiervoor heeft hij 10 jaar bij een andere werkgever gezeten. “Tijdens de crisis werd er veel gereorganiseerd, en zat ik op een gegeven moment te ver van de realisatie af. Op dat moment werd ik ontvankelijk voor andere dingen en ben ik eens verder gaan kijken.”

“Hoe ik bij Bouwhuysch terecht ben gekomen? Via Google viel mijn oog op een vacature van Bouwhuysch die me erg aansprak. Toen ben ik na de kerstvakantie langsgekomen voor een gesprek. Vanaf het eerste moment klikte het – het zijn relaxte gasten, en ze schetsen een realistisch beeld van wat wel en niet kan. Geen ‘hunter’ die je de wereld belooft. Ik merkte dat er oprechte aandacht voor me was en dat gaf mij vertrouwen in het proces.”

De uiteindelijke stap van zijn vorige werkgever naar Van Hattum en Blankevoort beschrijft hij als een ‘sluimerproces’. “Het was niet dat ik diep ongelukkig naar m’n werk ging. Dus ik zat er wat relaxter in eigenlijk, en dan kan je wat kritischer zijn in wat je wel en niet wil.” Na ongeveer zes maanden schakelen en nauw contact kon Folkert beginnen bij zijn nieuwe werkgever.

“Van Hattum en Blankevoort is een mooi bedrijf waar mensen werken die oprechte passie hebben voor wat ze doen. Een hele prettige organisatie waar er ook veel aandacht is voor de persoon. Redelijk kleinschalig, maar ze doen wel mee aan alle technisch-inhoudelijk complexe projecten. Ik hoop in de toekomst gewoon van dat soort mooie projecten te blijven bouwen en daar een belangrijke rol in te spelen.”

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo