Bas Tange - Werkvoorbereider bij Strukton Civiel

Publiceerdatum: 13-02-2018

Bas Tange

Werkt als werkvoorbereider bij Strukton Civiel via Bouwhuysch

Wie is Bas Tange?
Bas, een geboren Amsterdammer, maar opgegroeid in Zeeland. Hij was één jaar oud toen hij met zijn ouders naar Zeeland verhuisde. Het idee was om daar hooguit 5 jaar te gaan wonen, maar uiteindelijk is dit bijna 30 jaar geworden.
Hij heeft een leuke jeugd gehad; van jongs-af aan is hij veel bezig geweest met Lego en Knexx, bouwen zit er dan ook vanaf jonge leeftijd al in bij Bas.

Loopbaan en civieltechnische branche
“Na het afronden van mijn middelbare school wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Wat ik wel wist, is dat ik een tweetal vakken leuk vond, Biologie en Natuurkunde.”, vertelt Bas.
“Dus ik dacht, hier moet ik maar iets mee gaan doen. In eerste instantie sprak geneeskunde mij aan. Ik ben daarom gestart aan de Pre-medical opleiding aan de Roosevelt Academy in Middelburg. In deze tijd een prestigieuze school met nog al wat toelatingseisen maar in mijn tijd nog niet.

Op zich heb ik daar een hele leuke tijd gehad. Het was een beetje een bijzondere constructie; ik zou door kunnen stromen naar geneeskunde in Utrecht, zónder loting.
Echter was er dat jaar maar één persoon uit mijn klas daadwerkelijk aangenomen aan de opleiding.
Dus misschien achteraf maar goed dat ik dat maar een jaar gedaan heb. Ik heb toen een kasberekening gemaakt en besloten me te richten op mijn tweede favoriete vak, namelijk Natuurkunde.”, legt Bas mij uit.

“Ik ben toen Lucht- en Ruimtevaarttechniek gaan studeren in Delft. Ik deed daar wel iets meer mijn best, maar ik strandde uiteindelijk op wiskunde. Op de middelbare school heb ik zes wiskundeleraren gehad en ik was destijds enorm blij met het behalen van mijn eindexamen wiskunde. Maar bij de opleiding moest ik ineens zware matrix wiskunde doen, en daar begreep ik helemaal niks van, dus werd het ‘m uiteindelijk ook niet, ondanks dat ik het best een leuke opleiding vond.

Toen kwam voor mij weer opnieuw de vraag ‘wat ga ik dan doen?’. In mijn achterhoofd kwam keer op keer de studie Geneeskunde terug. Via-via hoorde ik dat ik in Antwerpen geen zware ballotagecommissie had dus ik ben gestart, vijf jaar gestudeerd. Maar goed, na een aantal jaren gestudeerd te hebben haalde de tijd van studiefinanciering ontvangen mij in. En met standplaats België was het een nogal financiële uitdaging. Ondanks dat ik al best ver was en stages mocht lopen in ziekenhuizen, heb ik voor een moeilijke keuze gestaan en heb ik gekozen om te stoppen met de opleiding.”, vertelt Bas.

Het was voor mij écht tijd om te herijken en om mezelf voor het blok te zetten. Stap één was eerst een jaar werken bij PostNL. Stap twee was om uit te zoeken wat ik écht wilde.

En ja, daar kwam een kort lijstje, Bouwkunde, Civiele Techniek of ICT. Guess what: het is Civiele Techniek geworden. Dat betekende: terug naar mijn ouders in Zierikzee en starten met de opleiding in Middelburg. Ik heb één jaar studievertraging opgelopen door corona, maar ja, ik was toch al jaren onderweg.”, grapt Bas.

“In mijn derde jaar heb ik stage gelopen bij Aannemerscombinatie Sassevaart in Terneuzen. Een leuke en vooral leerzame periode. Gestart als Werkvoorbereider en door uitval van een Uitvoerder kreeg ik er ook uitvoeringstaken bij. Dus voor mij de ideale combinatie. Een prettige bijkomstigheid was dat ik mocht doorwerken tijdens corona.

Mijn afstudeerscriptie heb ik bij Witteveen en Bos gedaan met focus op het parametrisch ontwerpen. Veel geleerd, maar hierdoor de conclusie getrokken dat ik mijn carrière niet wilde starten als parametrisch ontwerper. Maar wat dan wel?”

Over Bouwhuysch
Tijdens zijn afstudeerstage is hij gaan uitzoeken welk civiele pad hij op wilde. Zijn inbox zat vol met detacheerders die de wereld beloofden. Met een schuin oog naar gekeken, maar hij was nog niet overtuigd. Via Youtube kwam hij ineens bij Bouwhuysch terecht. “Ik kwam jullie al vaker tegen, dus de marketingcampagnes werken hoor!”, zegt hij met een glimlach.

“Ik ben toen met een aantal detacheringsbureaus in gesprek geweest, maar ik had het beste gevoel bij jullie en besloot mijn zoektocht in jullie handen te leggen. Tijdens het proces liet ik mij wel verleiden om ook elders in gesprek te gaan, want ik was toch een tikkeltje sceptisch of jullie het wel echt zouden regelen. Na een eerlijk en oprecht telefoongesprek te hebben gevoerd met Daley volgden kort daarna een drietal gesprekken.

Eén daarvan was bij Strukton. Na het eerste gesprek was het voor mijn gevoel meteen raak! Twee dagen daarna had ik nog een kennismaking. Ik had met Daley afgesproken om op zondag, mijn verjaardag, nog even kort te bellen. Hij belde en feliciteerde mij twee keer, één keer met mijn verjaardag en één keer met Strukton!”, lacht Bas.

“Inmiddels ben ik een paar maanden onderweg en ben ik nog steeds erg blij met mijn functie. Ik ben betrokken bij een tweetal tenders vanuit de tunnelalliantie van ProRail. Een dynamisch proces waar ik energie van krijg. Nu nog een fantastisch, uitvoerbaar plan indienen en de tender scoren, zodat ik ook door kan in de voorbereiding en de realisatie.”

Ga aan de slag bij

Logo Rijkswaterstaat
DEME Logo
Logo Duravermeer
ZuidAsDok Logo
Aanpakringzuid Logo