Projectmanagement

Projectmanagement

Door middel van projectmanagement helpt Bouwhuysch opdrachtgevers in de civiele techniek en infrastructuur om grote projecten efficiënter te managen. Door ingenieurs en projecten met elkaar te verbinden en talent op de juiste plek in te zetten, helpen wij onze opdrachtgevers om hun projecten succesvol te realiseren.

Wat is projectmanagement?

Projectmanagement is het ondersteunen bij de voorbereiding, planning, uitvoering en afronding van projecten. Het doel is om projecten succesvol te organiseren en realiseren. Bouwhuysch ondersteund bij alle fasen van een project door het efficiënt inzetten van talent op de juiste plek. Onze ingenieurs leveren dagelijks advies op alle toonaangevende projecten in Nederland en dragen bij aan het succes en de innovatie van de civiele techniek en infrastructuurbranche.

Het aantrekken en behouden van civieltechnisch talent is een steeds grotere uitdaging. Voor zowel overheden als aannemers wordt het steeds lastiger om personeel op de juiste plek in te zetten waar zij volledig tot hun recht komen. Bij Bouwhuysch bundelen wij onze krachten met een groot aantal opdrachtgevers  en ervaren en beginnende civiele professionals. Zo maken wij, samen met onze klanten en ons grote netwerk, de sector efficiënter en innovatiever.

Meer weten over Projectmanagement?

IPM

IPM staat voor Integraal Projectmanagement Model. Het IPM model, geïntroduceerd door Rijkswaterstaat, is een methode om grote infrastructurele projecten beter te beheersen. IPM onderscheid vijf processen, namelijk projectmanagement, projectbeheersing, omgevingsmanagement, technisch management en contractmanagement. Elk proces binnen het IPM kent een specifieke rol; de IPM rollen. Bouwhuysch levert kennis en capaciteit binnen elk proces en elke functie.

Projectmanagement richt zich op de kwaliteitsborging, het draagvlak en de projectafstemming. De projectmanager stuurt het ondersteunende team aan en is eindverantwoordelijk voor het succesvol realiseren van het project.

Projectbeheersing heeft als doel het beheersen van de risico’s en alle beheersaspecten binnen het project. De manager projectbeheersing is belast met het identificeren en beheersen van potentiële integrale risico's.

Om de relatie met de omgeving en de stakeholders te waarborgen, maken we tijdens een project gebruik van omgevingsmanagement. De omgevingsmanager is hiervoor verantwoordelijk.

Technisch management heeft als doel de risico’s te beheersen die voortkomen uit zowel de techniek als de organisatie. De technisch manager is verantwoordelijk voor de technische en inhoudelijke bijdrage aan het project en stuurt het ondersteunende technische team van o.a. uitvoerders en werkvoorbereiders aan.

Contractmanagement richt zich op het beheersen van de (potentiële) risico's tussen de opdrachtgever en de markt, ook tijdens de inkoopfase. De eindverantwoordelijkheid voor de contacten en overeenkomsten van diverse marktpartijen ligt bij de contractmanager.

Grote projecten efficiënter managen?

Neem contact op en maak kennis met ons team